Als je een autoverzekering wilt afsluiten, dan kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Dat heeft niet zozeer te maken met de vele opties die er zijn, maar simpelweg met het feit dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Een autoverzekering is namelijk verplicht, maar binnen die categorie van verplichte verzekeringen heb je keuze uit drie opties. Daarnaast kun je ook nog besluiten om aanvullende verzekeringen toe te voegen. Deze zijn dan weer niet verplicht. Geen wonder dus dat je soms het overzicht een beetje kwijt raakt. Vandaar dat het de hoogste tijd is om duidelijkheid te scheppen en om je te helpen de perfecte verzekering voor je auto af te sluiten. Weet je eenmaal waar je op moet letten, dan sluit je zo een goede polis af. Je ziet het: een kind kan de was doen. 

Wat de beste optie is, hangt af van de leeftijd van je wagen 

Sommige mensen denken: ik sluit gewoon de duurste polis af, dan loop ik geen enkel risico. Helaas ligt het niet zo eenvoudig. Je moet namelijk niet alleen kijken naar wat een goede verzekering is, je moet ook kijken naar wat je wagen waard is. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Hoe nieuwer je wagen, hoe hoger de dagwaarde. Omgekeerd geldt dus ook dat hoe ouder je auto is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Je verzekeraar heeft namelijk drie categorieën gemaakt wanneer het gaat over autoverzekeringen. Deze zijn gebaseerd op de leeftijd van je auto. Weet je niet precies hoe oud je wagen is? Dan kun je op de site van je verzekeraar een tool vinden waarmee je aan de hand van je kenteken de leeftijd van je bolide zo kunt achterhalen. Een kind kan de was doen. 

Wat zijn de drie mogelijkheden waar je uit kunt kiezen? 

Wil je graag een passende autoverzekering afsluiten, kies dan voor een WA volledig casco wanneer je een auto hebt die maximaal zes jaar oud is. Deze polis is de meest uitgebreide optie die er is, want alle vormen van schade worden gedekt. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud? Dan kun je beter voor de WA+ Beperkt Casco gaan. Dit pakket dekt nog steeds vele vormen van schade, bijvoorbeeld als gevolg van een inbraak of brand in je auto, maar ook schade die ontstaan is door een aanrijding met een loslopend dier. Heb je een wagen van negen jaar of ouder? Dan heb je niet meer nodig dan de WA-basisverzekering. Dit is ook de voordeligste optie, maar hij komt dan ook met een beperkte dekking: alleen de schade van de tegenpartij wordt uitgekeerd. 

Kies de aanvullende verzekeringen waar je de vruchten van zal gaan plukken 

Je basisverzekering is nu geregeld. Nu kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Misschien is pechhulp iets voor je. Met dit pakket kun je altijd een specialist inschakelen wanneer je pech hebt. De monteur komt gelijk naar je toe en zal, indien mogelijk en veilig, het mankement traceren en herstellen. Lukt dit niet? Dan kun je zelfs vervangend vervoer aangeboden krijgen. Hoe handig is dat? Kijk even op de site van je verzekeraar om je ideale verzekering vandaag nog af te sluiten.

Geef een reactie