Je denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar het kan maar zomaar gebeuren dat je langdurig ziek wordt. Wat zou dit voor jou als zelfstandig ondernemer betekenen? Ben je dan nog in staat om je vaste lasten te betalen? Zo ja, voor hoe lang? Misschien lukt je dit een aantal weken of maanden, maar wat als je jaren uit de running bent? Kun je dan nog het hoofd boven water houden? Voor veel ondernemer geldt dat dit niet het geval is, wat dus betekent dat zij, behalve hun ziekte, met nog een probleem geconfronteerd worden. Niet zelden moeten langdurig zieke ondernemers hun huis uit, omdat ze de vaste lasten niet meer kunnen betalen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je een AOV Univé afsluiten. 

Geld wanneer je je inkomen zelf niet meer kunt verdienen

Wist je dat in Nederland het grootste deel van de zzp’ers geen maatregelen heeft genomen voor situaties die een realistische dreiging vormen voor hun bestaanszekerheid? Voor veel ondernemers geldt dat wanneer zij niet werken, er ook geen geld binnenkomt. Als zij dus ziek worden, dan staat meteen het hele bedrijf op de wip. Vanaf dan kan het van kwaad tot erger gaan want je kunt niet meer werken, je bedrijf komt stil te staan en de kans is groot dat je klanten naar andere partijen gaan zoeken, omdat zij niet jarenlang kunnen wachten. Dit zal je ongetwijfeld stress opleveren en nog meer wanneer je volledig afhankelijk bent van je bedrijf voor je inkomen. Zorg er daarom voor dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp afsluit, omdat je hiermee het vangnet maakt dat je nodig hebt wanneer je geen inkomen meer kunt verdienen. Je kunt met deze polis garanderen dat je je lasten nog kunt betalen.

Wat mag je als ondernemer precies van je AOV verwachten? 

Een AOV is bedoeld als vangnet voor tijden waarin je met tegenslag geconfronteerd wordt. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je uitgekeerd wilt krijgen. Het is daarom aan te raden om even goed te kijken hoeveel je precies nodig hebt om alle kosten nog te kunnen betalen. Dit zal waarschijnlijk wat minder zijn dan je huidige inkomen, maar stel je uitkering ook niet te laag in. Ook kun je bepalen hoe lang je geld wilt krijgen. Je kunt namelijk voor een paar jaar, maar ook tot je pensioen een uitkering krijgen. Uiteraard heeft deze termijn gevolgen voor de premie die je maandelijks gaat betalen, maar dat kan het allemaal waard zijn wanneer je je verzekering eenmaal moet gebruiken. Vind je het lastig om te bepalen wat ideaal is voor je, dan kun je ook een gesprek aanvragen met een specialist van je verzekeringsmaatschappij. 

Regel je zaakjes voordat het al te laat is

Tot slot willen we je erop wijzen dat het belangrijk is om je zaakjes goed te regelen. Er kan je zomaar iets overkomen en op het moment dat je ziek bent, kun je geen verzekering meer regelen. Het is daarom goed om dit nu alvast te doen. Word je dan ziek, dan hoef je niet meer in de stress te zitten, omdat je niet weet hoe je je hypotheek of huur moet betalen. Kijk dus even op de site van je verzekeraar om te zien wat je nodig hebt. Het is ook aan te raden om de overige verzekeringen voor ondernemers even te bekijken want er zijn er vele beschikbaar. Hiermee ban je vele risico’s uit en je krijgt ook nog eens korting wanneer je meerdere polissen bij een verzekeraar afsluit. Goed verzekerd tegen weinig kosten dus. Stel je pakket vandaag nog samen en met een paar muisklikken is je polis een feit.

Geef een reactie