De meeste mensen zoeken naar een auto die voldoet aan hun behoeften. Een die ruim genoeg is, betrouwbaar is en een die niet te duur is. Een goede instap kan echter ook heel belangrijk zijn. Als je moeite hebt om in of uit de auto te stappen, is een hoge instap echt een must. Maar welke auto heeft de hoogste instap?

Grote SUV’s

Als het gaat om grote SUV’s, zijn er verschillende modellen met een hoge instap. De Ford Explorer bijvoorbeeld heeft een instaphoogte van bijna 26 centimeter, wat redelijk hoog is voor een SUV. Ook de Jeep Grand Cherokee heeft ongeveer dezelfde instaphoogte en wordt daarom vaak als één van de beste keuzes beschouwd voor mensen met beperkte mobiliteit.

Middelgrote SUV’s

Voor middelgrote SUV’s zijn er ook verschillende opties waaruit je kunt kiezen als je op zoek bent naar een auto met een hoge instap. De Volkswagen Tiguan bijvoorbeeld heeft een maximuminstaphoogte van 25 centimeter, wat vergelijkbaar is met veel andere middelgrote SUV’s op de markt. Ook de Hyundai Tucson en Kia Sportage zijn goede opties als je op zoek bent naar iets met meer beenruimte en een hoger zitcomfort.

Compacte auto’s

Als je op zoek bent naar iets wat compacter en minder gasverbruikend is, maar toch voldoende beenruimte en comfort biedt, dan zijn er ook verschillende opties voor compacte auto’s met hoge instap. De Toyota Prius C bijvoorbeeld heeft een maximale instaphoogte van 24 centimeter, wat ongeveer even hoog is als veel andere compacte auto’s op de markt. Ook de Honda Fit en Hyundai Accent zijn goede opties voor liefhebbers van compactheid die toch op zoek zijn naar meer comfort tijdens lange ritten.

Welke auto biedt de beste waar voor je geld?

Hybride auto’s

Hybride auto’s zoals de Toyota Corolla Cross, Honda Insight en Kia Niro zijn een andere goede optie voor diegenen die op zoek zijn naar een auto met een hoge instap. Deze auto’s hebben een instaphoogte van ongeveer 24 centimeter, wat redelijk vergelijkbaar is met sommige grote SUV’s. Hybride auto’s bieden ook meer voordelen dan alleen een hoge instap, zoals lagere brandstofkosten en minder onderhoud.

Het beste van allemaal: de Kia Soul

Als je op zoek bent naar de beste waar voor je geld als het gaat om comfort, stijl en instaphoogte, dan is er maar één model dat bovenaan staat: de Kia Soul. Deze compacte crossover heeft een hoge instaphoogte van bijna 27 centimeter, wat vergelijkbaar is met veel grotere SUV’s. Daarnaast biedt hij ook meer voordelen dan alleen de instaphoogte, waaronder ruimte voor vijf personen en een modern design. Bovendien is de prijs vaak redelijk betaalbaar, waardoor hij perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare auto met veel voordelen.

Welke elementen beïnvloeden de instap van een auto?

Weging

Hoewel het soort auto dat je kiest een belangrijke factor is in de hoogte van de instap, is weging ook een belangrijke invloed. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger de instap zal zijn. Dit komt omdat het chassis meer druk moet verdragen en dus meer ruimte nodig heeft om te stijgen. Hierdoor wordt het voor mensen met beperkte mobiliteit moeilijker om in en uit de auto te stappen.

Voorwielophanging

De voorwielophanging is ook een factor die invloed heeft op de hoogte van de instap. Deze technologie wordt gebruikt om comfort, stabiliteit en stuurprecisie te verbeteren. Afhankelijk van welke ophanging je kiest, kan dit invloed hebben op de hoogte van de instap. Als je bijvoorbeeld kiest voor een luchtvering, dan zou dit een hoger platform creëren waardoor het voor mindermobiele mensen moeilijker wordt om in en uit de auto te stappen.

Uitrusting

De uitrusting die je kiest, zoals extra banden of andere accessoires, kan ook invloed hebben op de instaphoogte van je auto. Als je bijvoorbeeld extra banden aan je auto toevoegt, kan dit ervoor zorgen dat je auto hoger staat en dus mindermobiele mensen moeilijkheden ondervinden bij het stappen in of uit hun auto.

Geef een reactie